fredag 5 april 2013

Tasty Health

Testade något nytt till frukost, receptet kommer från bloggen www.tasty-health.se

Muggkaka 1 port
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 msk kesella
2 äggvitor
3-4 msk mosad banan
2 msk mjölk
Valfritt: 1/2-1 msk stevia strö, kanel el. kardemumma

1. Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer så att du får en slät smet
2. Häll smeten i en smord stor mugg/skål
3. Ställ in i micron och kör på full effekt i ca 2 minuter
4. Ta ut och vänd upp och ner på en tallrik
Toppa med valfria bär och eventuellt lite keso eller kesella. Jag mixade frusna hallon med lite kesella, blir som glass/sorbet.

Supergott och väldigt mättande, lite sött som frukost för min smak. Men jag kommer definitivt göra den igen men då som mellanmål eller sen helgfrukost. Perfekt att ha till fikat, tror att en portion är lagom att dela på två.

Vill ni ha fler söta och nyttiga recept så kika in på bloggen där finns det massor av den varan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar